DIY lys i tekopper

Til tross for jobb og skriving på semesteroppgave har jeg klart å bli ferdig med enda et julegaveprosjekt. Nemlig lys i kopper. Synes de ble supersøte. Glassene kjøpte jeg på Søstrene Grene og loppis for noen kroner og det andre er fra Panduro. Fant ikke riktig lysmasse, men denne funket helt greit.

Dette trenger du..

♥ Lysmasse

♥ Voksede lysveker

♥ Pigmentfarge til lysmasse

♥ Boks du kan bruke til vannbad

♥ GlassSlik gjør du..

1. Gjør klar alle glassene du skal bruke. Fest veken i en blyant eller lignene så den holder seg på plass. Et lite tips for å få av limet fra prislappene er å la glassene ligge litt i iskaldt vann. Så er det bare å gni det av eller bruke den grove siden av en svamp.

2. Smelt lysmasse i vannbad. vær forsiktig så du ikke får stearin i kjelen. Rør med en pinne.

3. Bland inn fargen. Jo mer farge du har i jo sterkere blir fargen. Jeg brukte fargene rosa, lilla og julerød. For å få den mørkerøde vinfargen blandet jeg lilla og rød. Det funket kjempebra.

4. Hell oppi glassene. Etter en stund har lysmassen stivnet såpass at du kan klippe bort øverste delen av veken om du vil. For å få "skummet" på cappuccinolysene smeltet jeg bare lysmasse uten å ha farge i og helte litt på toppen etter at det rosa hadde stivnet.

Så er det bare å vente på at alt skal stivne så er du ferdig. Superenkle julegaver. Lys er alltid fint å få. Det synes iallefall jeg. Likte spesielt vinlyset så tror kanskje jeg skal lage flere.Hva synes dere? (:

3 kommentarer

Little Miss Sunshine

15.11.2013 kl.18:47

Så utrolig fine! Du er så kreativ :-)

Veronica

15.11.2013 kl.21:21

Så søte lys du har lagd :) fikk litt lyst til å prøve eg og. Men mangler nok lyveker...

God helg!

Radiobiler

15.11.2013 kl.23:05

Veronica: Takk^^ Du får stikke innom en hobbybutikk en dag og finne deg noen veker.

Skriv en ny kommentar

Radiobiler

22, Tromsø

En klønete student som elsker alt som er rosa, myke tepper, fine bøker og kopper fulle av te. I helgene liker jeg å dra frem symaskinen og skisseblokka. På denne bloggen deler jeg mine små og store prosjekter med dere. Forhåpentligvis blir noen litt inspirert. Hobby og boktips blir alltid satt pris på!

Kategorier

Arkiv

hits