Pepperkakehus detaljer

 

Glitterelv

Alt du trenger er flytende lim og blått glitter. Jeg blandet i litt sølv på toppen også. Om du vil ha en jevn blåfarge kan du blande alt i en kopp og ha oppi bittelitt blå maling. Bruk et annet lim enn meg om du er utålmodig, fordi dette limet hadde en uendelig lang tørketid.

1. Dekk til området elven skal være med sølvfolie. 2. Hell limet der elven skal være.

3. Bland inn glitteret og vent til det tørker.

 

Snø

Først dekker jeg alt med vanlig bomull. Deretter dekker jeg alt med falsk snø. Kjøpte en stor boks for 40kr på Åhléns. Det får snøen til å se helt nydelig glitrende og magisk ut.

Lag snøkuler med isoporkuler. Dekk kulen med lim og fyll på med snø. Det blir finest om du har kuler i forskjellige størrelser synes jeg.

Snømannen satte jeg sammen ved hjelp av en synål. Nesa er også laget av en nål.

 

Enkelt tak

Siden jeg hang litt etter med juleforberedelsene mine tok jeg en litt enkelt løsning når det kom til husets tak.

Jeg laget rett og slett inget tak, men kun de mest nødvendige delene.

Det er ikke så farlig med den siden som står inntil veggen.

Deretter laget jeg tak av sølvolie.  Du må brette det noen ganger så det ikke faller sammen. Jeg limte det også fast i veggene der hvor det passet seg best. Så er det bare å lime på bomull og ingen mistenker noen verdens ting, hi hi hi.


Pynt

Non-stop er supergodt (spesielt den med melkesjokolade), men synes ikke det passer til pepperkakehusene mine. Derfor bruker jeg heller et utvalg nøtter og kaffebønner. Det fine med kaffebønnene er at stua lukter kjempegodt. Kjøpte også litt småpynt på Nille. Prøvde ut pynteglasuren fra Dr. Oetker. Synes ikke den var noe særlig. Den var vanskelig å få ut uansett hvor lenge jeg hadde den i vannbad. Så jeg måtte klippe tuppen ganske stor og da var poenget litt borte for meg.Var dette til hjelp for noen?^^

5 kommentarer

Little Miss Sunshine

13.12.2013 kl.16:18

Herremin, så fint! Jeg har ikke plass til pepperkakehus i år (har litt overload med bøker etter et "lite" raid på The Book Depository) men dette var skikkelig gode idéer! :-)

Weronika Ellen Irena

14.12.2013 kl.18:02

Mammamia, jeg får lyst til å lage pepperkakehus. merkelig at familien min aldri har gjort det før. FIkk forresten julegaven din idag :D

Radiobiler

14.12.2013 kl.19:12

Weronika Ellen Irena: Wow, det gikk superfort. Jeg sendte den i går :P

Emma

15.12.2013 kl.20:09

så fint! :D

Ps: Takk for kommentaren på bloggen min!

maja

16.12.2013 kl.22:41

jättefint pepparkakshus!

Skriv en ny kommentar

Radiobiler

22, Tromsø

En klønete student som elsker alt som er rosa, myke tepper, fine bøker og kopper fulle av te. I helgene liker jeg å dra frem symaskinen og skisseblokka. På denne bloggen deler jeg mine små og store prosjekter med dere. Forhåpentligvis blir noen litt inspirert. Hobby og boktips blir alltid satt pris på!

Kategorier

Arkiv

hits